Ericsson, cel mai mare producător mondial de reţele de telefonie fără fir, a lansat eStore, o platformă online care se adresează, atât utilizatorilor, cât şi operatorilor telecom şi dezvoltatorilor de aplicaţii pentru telefoane mobile.

eStore este o platformă online unde operatorii pot să pună bazele unui magazin de aplicaţii pentru telefonul mobil. Dezvoltatorii pot posta, la rândul lor, aplicaţii pe eStore, punându-le astfel direct şi rapid la dispoziţia utilizatorilor de telefoane mobile. Utilizatorii au la dispoziţie în prezent peste 30.000 de aplicaţii, compatibile cu orice model de telefon mobil.

Unele aplicaţii sunt disponibile gratuit, în timp ce altele pot achitate fie o dată cu factura de telefonie mobilă, fie printr-un sistem prepaid. Conţinutul este adaptat pentru mii de modele de terminale mobile, oricine putând găsi ceva potrivit pentru propriul dispozitiv, indiferent dacă este vorba despre un telefon cu funcţii de bază sau despre un smartphone.

Acest proiect a fost realizat de către Ericsson cu sprijinul Opera Software ASA, companie care a fost responsabilă pentru infrastructura necesară pentru susţinerea widget-urile şi a aplicaţiilor pe o multitudine de canale şi dispozitive.

Apple App Store este cel mai popular magazin virtual de aplicaţii. Posesorii de terminale iPhone şi playere iPod Touch au la dispoziţie peste 160.000 de aplicaţii. Veniturile din aplicaţii mobile vor ajunge la aproximativ 25 miliarde de dolari până în 2014, conform unui studiu Juniper Research. Mai multe informaţii aici

SURSA: Ericsson