Tehnologia de voce CDMA HD livrează sunetul printr-un spectru de frecvenţe de 50 Hz până la 7.000 Hz, îmbunătăţind astfel calitatea apelurilor şi ajutând interlocutorii să se audă mai bine, chiar şi în medii cu mult zgomot de fond.
„Am realizat primul apel de voce HD CDMA din lume cu ajutorul unei reţele Ericsson ce utilizează noul codec standard EVRC-NW 3GGP2 şi asigură interoperabilitatea cu funcţionalităţi existente, simplificând, în acelaşi timp, implementarea viitoare a unor servicii wideband”, a declarat Surya Bommakanti, Vice President Product Area Corea, BU CDMA Mobile Systems, Ericsson.
Echipa de dezvoltare a tehnologiei CDMA din cadrul Ericsson, în colaborare cu Qualcomm Incorporated, a stabilit acest important punct de referinţă pentru industrie prin realizarea unor apeluri de voce HD în condiţii de laborator, cu ajutorul unei reţele de voce CDMA.
Ericsson este liderul industriei în ceea ce priveşte introducerea de noi tehnologii ce oferă o calitate superioară a apelurilor de voce. O serie de studii realizate de Ericsson arată că, foarte des, calitatea apelurilor de voce reprezintă un element important de diferenţiere între diferite reţele de telefonie, ajutând operatorii să îmbunătăţească gradul de retenţie a utilizatorilor şi să crească rata de utilizare a reţelei .

Te-ar putea interesa și: