Principalele partide de opoziţie şi-au anunţat participarea alături de preşedinte şi de premierul Binali Yildirim. Manifestarea, prezentată oficial ca "festivitatea de absolvire a şcolii democraţiei", va fi retransmisă pe ecrane de mari dimensiuni în toate cele 80 de provincii ale Turciei. Cotidianul Hurriyet, citat de AFP, se aşteaptă la 3,5 milioane de participanţi, în marea piaţă Yenikapi şi pe ţărmul Mării Marmara. 

Sâmbătă, la Istanbul, preşedintele Erdogan şi-a anunţat susţinătorii că un ecran uriaş va retransmite marea adunare de duminică şi în statul american Pennsylvania, unde trăieşte clericul Fetullah Gulen. Autorităţile turce au acuzat mişcarea lui Gulen că se află în spatele puciului din iulie. 

Conform Agerpres, măsurile de securitate vor fi extrem de severe duminică în metropola lovită de multe ori de atentate, fieful politic al lui Erdogan. Singurele drapele autorizate la miting vor fi cele naţionale; nu sunt permise însemne ale formaţiunilor politice care au răspuns apelului Partidului Justiţiei şi Dreptăţii, aflat la putere.