Vânzările Epson au înregistrat o creştere constantă în anul 2011, culminând în trimestrul al patrulea cu preluarea primei poziţii pe piaţa proiectoarelor, atât din punctul de vedere al numărului de unităţi vândute, cât şi al veniturilor obţinute din vânzarea acestora.

Cota de piaţă atinsă de Epson în această perioadă a fost de 35%, atȃt valoric, cȃt și în ceea ce privește numãrul de videoproiectoare vȃndute pe piața din Romȃnia. Epson a vȃndut în perioada octombrie – decembrie 2011 un numãr de 1826 unitãți, însumȃnd aproximativ 1.000.000 euro. Cota de piațã din trimestrul al patrulea reprezintã o creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010 și cu 15% faţă de trimestrul al treilea 2011.

În ceea ce privește modelele business, ponderea cea mai mare din vȃnzãrile ultimului trimestru din 2011 au avut-o modelele cu rezoluție XGA (1024×768) care au reprezentat 50% din valoarea totalã a vȃnzãrilor în perioada menționatã. Cȃt privește zona de videoproiectoare home cinema, Epson a fost lider de piațã și pe segmentul 1080p (Full HD), cu o cotã de piațã de 62% ca numãr de unitãți vȃndute.

La nivelul anului 2011, Epson a vȃndut în Romȃnia peste 3.600 de videoproiectoare însumȃnd o cifrã de vȃnzãri de peste 2.000.000 euro.

Epson are în portofoliu videoproiectoare adresate unor segmente diverse, de la modele interactive cu proiecție pe distanțe ultrascurte, dedicate mediului educațional, videoproiectoare super-slim, extrem de mobile, special create pentru utilizatorii care fac prezentȃri în afara biroului sau modele special create pentru medii cu mult praf ori fum. Epson a lansat în toamna anului trecut  primele proiectoare 3D Full HD wireless care ajung la rate de contrast de pȃnã la 200.000:1, precum și un model cu docking station pentru iPod, iPad și iPhone.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada următoare, Epson îşi va concentra atenţia pe consolidarea poziției pe care o deține în segmente cu potenţial precum cel al produselor dedicate mediului educaţional şi home cinema, dar și în propunerea de soluții de proiecție pentru advertising, cinematografie, spații de distracție sau sãli de curs.

„Piața de proiectoare din Romȃnia este în continuã expansiune, utilizatorii devenind din ce în ce mai avizați și tot mai atrași de inovație și de experienţe home cinema autentice. În plus, videoproiectoarele au devenit indispensabile în mediul educațional și în mediul business, segmente pentru care Epson propune cea mai variatã gamă de produse, capabilã sã satisfacã nevoile oricãrui utilizator și sã îmbunătăţească activitatea din mediul educațional, un astfel de exemplu fiind modelele cu interactivitate încorporatã. Pentru anul 2012, ne propunem menținerea acestei poziții de lider și creșterea cotei de piațã,” a declarat  Simona Decuseară, National Sales&Marketing Manager Epson România.