Seiko Epson Corporation anunta lansarea noii serii de controlere USB LSI cu software USN integrat, concepute pentru conectivitate ultra-rapidă cu o gama variata de dispozitive.

Dispozitivele de memorie USB pot fi conectate la un port USB pe aproape orice sistem de calcul, pentru a transfera rapid date.

Popularitatea dispozitivelor de memorie USB a crescut tot mai mult, odata cu extinderea capacitatii de stocare si scaderea preturilor.

Funcţiile USB sunt preluate tot mai mult si de echipamentele integrate. Cu toate acestea, dezvoltatorii de echipamente integrate au intampinat dificultati in adoptarea conexiunilor USB.

Printre cele mai importante provocari cu care s-au confruntat acestia se numara:

 • accesul la cunoasterea tehnologiei USB
 • ciclurile de productie indelungate si multe ore de munca necesare dezvoltarii aplicatiei software USB
 • procesoarele din clasele de 8 biti si 16 biti care nu dispun de functii USB gazda.

Noul cip S1R72U06 este a doua generatie a controlerului USB LSI S1R72U16 si dispune de software integrat pentru facilitarea conexiunii USB pe orice echipament.

Spre deosebire de modelul precedent S1R72U16, noul S1R72U06 suporta interfata seriala, putand fi conectate si dispozitve precum mouse-ul sau tastatura. In plus, cipul dispune si de rezonatori ceramici.

Controlerul S1R72U16, care este momentan in productia de serie, suporta modul High-Speed (480 Mbps). Asemeni modelului S1R72U06, controlerul S1R72U16 incorporeaza software USB, ceea ce permite dezvoltatorilor sa integreze conexiuni USB in dispozitivele integrate.