De multe ori, gesturile făcute de Faimoși sau Războinici conțin legătura strânsă pe care aceștia o au cu cei de acasă sau cu divinitatea și cu ajutorul lor aceștia se concentrează mai bine și se hrănesc spiritual.

Pe cât de neînseamnate sau de neînțeles par, pe atât de importante sunt ele în economia jocului și în starea psihică a celor care concurează. Fie că e vorba de palmele pe care și le aplică Mirel Drăgan, semnul crucii făcut de Lili Sandu sau salutul cu mâna la umăr al lui Yamato, toate acestea au legătură cu cele mai puternice stări prin care trec concurenții în momente de tensiune ale concursului.

 „Yamato se bate cu mână pe umărul stâng, locul unde are un tatuaj cu mine. Este un salut față de tatăl sau, o formă de respect față de mine; prin acest gest, arată că împreună cu mine reușește să obțină rezultatele respective. Noi doi avem o relație foarte bună, acesta este și motivul pentru care el și-a făcut acel tatuaj pe umăr. Și de atunci spune că merge la război împreună cu mine. Sunt lângă el tot timpul și simț că luptăm împreună până la capat”, a explicat tatăl campionului și antrenorul acestuia, Amatto Zaharia.

 Tot acesta explică și gesturile și celuilalt elev al său, luptătorul de kempo Mirel Drăgan.

 „Inainte de a pleca pe traseu se pălmuiește peste față. E un gest pe care îl vezi, în general, la cei care practică sporturi dure, de contact: arte marțiale, rugby. Sunt unii sportivi cărora chiar antrenorul le aplică două, trei palme înainte ca aceștia să între în meci, nu din răutate, nu ca să îi pedepsească, ci pentru a-i ajuta să se focuseze”, explică Amatto Zaharia ritualul lui Mirel Drăgan.

 Gesturile de la finalul luptelor, salturile, dansurile ciudate sau acele „poze statuare”, când unii dintre concurenți își descătușează și mai mult energia, sunt și ele puse pe seamă specificului sportului practicat de fiecare în parte.

 „Este vorba de o eliberare, cu siguranță. Mirel Drăgan, Călin Novacescu au gesturi similare pentru că practică un sport asemănător. Sunt reflexe pe care ți le formezi în mulți ani de antrenament și competiții. Gimnastele fac spagat, salt pe spate, e formă de descătușare din sportul lor. Pe Mirel nu o să-l vedeți făcând salturi pe spate, cu siguranță! ”.

  In aceasta seara, urmeaza un nou episod din cea mai dura competitie – „Exatlon”! Cum vor face fata Faimosii si Razboinicii provocarilor tot mai dure veti vedea urmarind in aceasta seara, de la 19:45, „Exatlon”, la Kanal D! 


Te-ar putea interesa și: