E.ON România solicită o majorare cu 10% a tarifului de distribuţie a gazelor. Potrivit lui Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, acest lucru ar însemna o creştere de 3% a preţului final.

În 2013, prima majorare a preţului la gaze naturale pentru consumatorii casnici va fi realizată la 1 iulie 2013, când preţul reglementat va creşte cu 8%, iar cea de-a doua la 1 octombrie, când acesta va crește cu 2%.
Pe de altă parte, Frank Hajdinjak a declarat, la o conferință de presă, că E.ON nu este şi nu va fi implicată în operaţiuni privind gazele de şist.

”Gazele de şist reprezintă o dezvoltare importantă din punctul nostru de vedere şi este o şansă enormă pentru România ca şi pentru alte ţări. Aspectele de mediu sunt puţin exagerate. Dacă privim experienţa din America acolo nu există probleme de mediu şi în Germania există alte companii care au lucrat din anii ’50 deja cu această metodă de fracţionare şi nu a fost o problemă pentru Germania. Este o şansă pentru viitorul României. Pentru deceniul următor este ceva foarte important”, a subliniat Hajdinjak.
Mai mult, acesta a precizat că România are destule gaze de şist şi este un pas foarte important pentru independenţa energetică.
Altfel, cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România s-a situat, în anul 2012, la 5,2 miliarde lei (circa 1,18 miliarde de euro), în creştere cu 20% faţă de 2011, potrivit datelor grupului. Volumele de gaze naturale şi electricitate comercializate anul trecut s-au situat la circa 34 TWh, în uşoară creştere faţă de 2011.