E.ON Gaz Romania a inmagazinat pana la sfarsitul lunii octombrie gaze naturale in valoare de aproape 650 milioane de lei. Cantitatea este estimata la aproximativ 750 milioane de metri cubi, stocul fiind realizat pentru perioada sezonului rece.

„In sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute, consumul de gaze naturale creste semnificativ. Aceasta cerere de gaze naturale este mai mare decat volumele disponibile din productia curenta interna sau externa de gaze. Astfel, este necesar sa procuram in avans atat din surse interne, cat si din surse de import cantitatea necesara de gaze naturale si, de asemenea, sa o inmagazinam in depozitele subterane. Aceste cantitati vor fi extrase din depozite pentru a acoperi varful de consum in perioada de iarna”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit E.ON Gaz Romania, pentru asigurarea cantitatii de gaze naturale necesare sezonului rece, compania a apelat la „linii de creditare pentru a acoperi costurile de achizitie a gazelor din import”.

„In pofida faptului ca pretului final al gazelor naturale pentru clientii casnici ai companiei noastre nu acopera costurile de achizitie a gazelor naturale ale E.ON Gaz Romania, noi ne-am asumat un efort financiar substantial pentru a asigura cantitatile de gaze naturale necesare pentru iarna, apeland la linii de credit  pentru a acoperi costurile de achizitie a gazelor naturale din import”, se mentioneaza in documentul companiei.

Totusi, compania ar putea majora in viitorul apropiat preturile finale la gazele naturale in Romania.

„Devreme ce facem acest efort in avans, noi speram ca preturile finale la gazele naturale in Romania sa acopere in viitorul apropiat costurile de achizitie a gazelor naturale, pentru ca sa putem sa ne recuperam pierderile si sa putem sa asiguram în mod constant cantitatile necesare pentru clientii nostri”, se mai arata in comunicatul publicat, marti, de cate E.ON Romania.

Reprezentantii companiei nu au putut oferi insa detalii pe aceasta tema.