Jurnaliștii englezi de la Daily Mail au dezvăluit că echipele de fotbal din Premier League, împreună cu oficialii ligii britanice, caută soluții de protecție maximă împotriva Covid-19, virusul care oprit planeta în loc.

Astfel, patru cluburi din primul eșalon englez au contactat o companie cu sediul în Dubai, pe nume Altitude Mask, pentru a procura jucătorilor și membrilor staff-urilor tehnice, o mască de protecție revoluționară pe care o vor purta în mod obligatoriu la antrenamentele cu grupul, programate în luna iunie.

Masca denumită Altitude N95 este o mască specială, destinată sportivilor de performanță, concepută pentru a preveni infectarea cu coronavirus, și ar putea fi utilizată chiar și în timpul meciurilor, dacă măsurile care se vor lua în curând de către oficiali o vor impune.

Campionatul s-ar putea relua în iunie

Suspendat în plină pandemie de coronavirus, campionatul de fotbal al Angliei ar putea să revină în luna iunie, dar meciurile se vor juca pe stadioane neutre, ca măsură de precauție.e

Planul englezilor se numește Project Restart, unul amplu, care include și alte sporturi, rugby și cricket. Vor urma în principiu trei săptămâni de antrenamente complete, acestea desfășurându-se cu restricții până în luna mai. Așa cum e de așteptat, arenele pe care se vor mai juca aproape 100 de meciuri urmând să fie dezinfectate constant.

Arsenal a anunţat deja reînceperea pregătirii, dar cu şedinţe scurte şi în grupat, cu puţini jucători, în condițiile în care și Mikel Arteta a fost depistat pozitiv cu COVID-19.