Proiectul inițiat de ENGIE, Dă verde binelui!, constă în derularea a două acțiuni complementare, menite să scadă consumul de energie al organizației: asigurarea autonomiei energetice prin producția proprie de energie electrică și eficientizarea consumului de gaze naturale. Autonomia energetică este asigurată prin instalarea de panouri fotovoltaice pe clădirile din comunitatea SOS Satele Copiilor din București, care vor produce energia electrică verde necesară pentru consum.

În ceea ce privește eficientizarea consumului de gaze naturale, două clădiri, nefuncționale în acest moment, vor fi reabilitate și eficientizate energetic pentru a fi transformate în spații pentru educație și consiliere psihologică. Astfel, prin cele două acțiuni, se vor realiza economii importante la facturile de energie, ceea ce va permite asociației SOS Satele Copiilor să utilizeze fondurile respective pentru programele de îngrijire, educație și consiliere psihologică dedicate celor 400 de copii vulnerabili.

Proiectul Dă verde binelui! transpune, astfel, într-un proiect de responsabilitate socială două obiective importante ale strategiei de dezvoltare a ENGIE Romania: încurajarea soluțiilor descentralizate de producție de energie din surse regenerabile și a celor de eficiență energetică. El este inițiat și finanțat de ENGIE Romania printr-o contribuție financiară de peste 400.000 de euro și implementat cu sprijinul voluntarilor Habitat for Humanity România. În plus, ENGIE le oferă posibilitatea de contribui la un viitor mai verde atât angajaților, dar și, indirect, clienților săi care aleg să își activeze factura pe e-mail.

Parteneriatul reprezintă o continuare a proiectului „Totul începe acasă”, derulat între 2013 și 2015, prin care Habitat for Humanity România și ENGIE Romania au reabilitat și eficientizat energetic cele 12 case sociale de la SOS Satele Copiilor București, în fiecare dintre acestea locuind o mamă socială și 4-6 copii. Proiectul a îmbunătățit condițiile de locuit și de învățare pentru copii, mame sociale și asistenți sociale și a adus economii de aproximativ 100.000 de euro la facturile de gaze naturale ale asociației pe parcursul celor cinci ani de la finalizarea intervențiilor la clădiri.

Articol susținut de ENGIE