EGL Gas & Power România SA va achiziţiona energia eoliană generată de parcul eolian Peştera, ca urmare a contractului semnat cu EDP Renováveis, S.A., prin filiala sa EDP Renewables România, se arată într-un comunicat al EGL România.

Parcul eolian Peştera cu o capacitate de 90 de MW, situat în comuna Peştera din judeţul Constanţa, se află încă în construcţie şi va deveni complet funcţional înainte de sfârşitul anului 2010. Contractul încheiat cu EDPR consolidează poziţia de lider a EGL pe piaţa românească de energie.

Privind aspectele legale, EGL Romania a fost asistată de către firma de avocatură Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii.

“România are un mare potenţial de a deveni unul dintre liderii regionali europeni în domeniul surselor de energie regenerabilă. Contractul de servicii de gestionare a energiei eoliene este o etapă importantă în obţinerea statutului de lider în furnizarea de servicii pentru producătorii de energie eoliană din România”, a declarat Petre Stroe, directorul general al EGL România.

“Pentru Grupul EGL, România este o piaţă de energie esenţială, cu statut de lider în regiunea de sud-est a Europei. Planificăm să înregistrăm o creştere durabilă pe această piaţă în următorii ani. Tranzacţia demonstrează faptul că EGL este un jucător agil, care şi-a transferat cunoştinţele profunde în domeniul comercializării energiei eoliene din pieţele europene consacrate pe o piaţă nouă, în curs de dezvoltare”, a spus Markus Brokhof, şeful diviziei Distribuţie de Gaze şi Europa de Sud-Est şi membru al conducerii superioare a Grupului EGL.

EGL are peste 20 filiale în Europa

EGL România se clasează în topul companiilor de pe piaţa de energie electrică si pe de piaţa gazelor naturale din România. Compania nu numai că furnizează energie electrică şi gaze naturale către consumatorii finali, ci este specializată, de asemenea, în servicii de echilibrare şi de gestionare de portofolii, precum şi tranzacţionare de energie electrică şi certificate de emisii de dioxid de carbon(CO2).

EGL România este o filială a Grupului EGL, o companie europeană de tranzacţionare a energiei cu active proprii. La rândul său, Grupul EGL este membru al Grupului AXPO şi este cotat la Bursa de Valori SIX din Elveţia.

Având peste 20 de filiale cu prezenţă locală în Europa, EGL tranzacţionează energie electrică, gaze naturale şi produse financiare asociate cu energia pe toate bursele de energie principale. EGL deţine participaţii la centrale electrice elveţiene, are în proprietate două centrale electrice cu ciclu combinat pe gaz în Italia şi deţine contracte de distribuţie de energie electrică pe termen lung cu producători de energie electrică din Franţa.

Firma investeşte în construcţia unor capacităţi de producţie proprii şi a unei infrastructuri de transport pe principalele pieţe europene.