Toni Volpe face parte din grupul Enel de aproape 10 ani, ocupând câteva funcții manageriale cheie din cadrul grupului. Între 2011 și 2014 a fost Director Planificare Resurse Umane, Compensații, Dezvoltare, Instruire și Recrutare la nivel de grup, raportând directorului Enel pentru Resurse Umane și Organizare, conform unui comunicat al Enel.

În această funcție, el a susținut angajamentul sporit și implicarea managementului Enel în activitățile de dezvoltare a capitalului uman, reproiectarea unor procese strategice cheie de resurse umane, precum și procesul de integrare al grupului Enel.

Din 2005 până în 2011, a fost Country Manager în America de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportându-i directorului general executiv al EGP.

Toni Volpe a absolvit Facultatea de Management, Economie și Inginerie Industrială din cadrul Universității Politehnice din Milano, Italia, finalizându-și studiile cu un MBA la Școala Postuniversitară de Afaceri a Universității Columbia, New York, SUA.

“Dl. Volpe ocupă noua poziție la Enel România, un investitor important în această țară, începând cu 30 aprilie. Se alătură companiei într-un moment important al dezvoltării acesteia, performanța rețelei îmbunătățindu-se considerabil în ultimii ani.  După trei ani la conducerea Enel România, dl. Luca D’Agnese va prelua o altă poziție de conducere importantă, din cadrul Grupului Enel. Întreaga echipă îi mulțumește dlui. D’Agnese pentru conducerea sa, pentru abordarea profesionistă și energică de care a dat dovadă, cu ajutorul căreia compania a reușit să obțină rezultate semnificative”, se arată în comunicatul companiei.