Cele mai multe angajări vor avea loc la Iaşi, unde compania va desfăşura în perioada 24-28 ianuarie şi primul eveniment de recrutare organizat în acest an. De asemenea, la nivel naţional, compania a efectuat deja în primele două săptamâni ale anului 2012 aproximativ 50 de angajări.

Printre cei mai căutaţi IT-işti se numără dezvoltatori Java şi .Net, testeri software, project manageri și business analiști.  În același timp,  pentru centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca şi Bucureşti sunt căutate profile cum ar fi arhitecți software, specialiști Business Inteligence, ingineri de suport, analiști service desk sau 3rd line consultants pe tehnologii Microsoft și Unix & Networking.

Dintre cele 250 de angajări anunţate pentru prima jumătate a acestui an, aproximativ 180 sunt poziții deschise la Iaşi, unde compania numără în prezent peste 130 de angajaţi. La Cluj-Napoca, unde se află cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din România, cu peste 190 de angajaţi, vor fi recrutaţi alţi 35 de specialişti IT în primele 6 luni din acest an. În Bucureşti, unde compania are un centru regional de coordonare şi consultanţă, compania îşi va extinde echipa de la 10 la 50 de persoane.

La 1 ianuarie 2012 Endava Romania număra aproximativ 340 de angajați la nivel naţional, cu 33% mai mult decât în ianuarie 2011, iar în primele două săptamâni ale anului 2012 compania a efectuat deja aproximativ 50 de angajări.

“Proiectele pe care Endava le desfăşoară din centrele de dezvoltare din România, în special pentru clienţi din Marea Britanie, dar şi din SUA și România, necesită în momentul de faţă un ritm de creştere mai accelerat al numărului de angajați. La finalul acestui an, sediul din Iaşi va fi cu siguranţă cel mai mare centru al companiei din România şi Europa de Est, însă pentru a doua jumătate a lui 2012 este programată şi extinderea centrului din Bucureşti, cu până la 100 de persoane”, a explicat Marian Popa, Managing Director Endava pentru Europa Centrală şi de Est.

Aproximativ 20% dintre posturile deschise la Iaşi şi Cluj-Napoca se adresează candidaţilor entry-level, în timp ce restul posturilor sunt destinate în proporţii egale candidaţilor cu un nivel mediu de experiență şi seniori. Cele mai multe poziţii sunt deschise pentru dezvoltatori Java şi .Net, testeri software, project manageri și business analiști.  
 
Eveniment de recrutare la Iaşi între 24 şi 28 ianuarie

Compania va organiza la Iași în perioada 24 – 28 ianuarie un eveniment de recrutare, Endava Career Days, aflat la a doua ediție. În toată această perioadă, candidaţii pot susţine interviuri colective de angajare, urmând ca la finalul evenimentului cei care au fost selectați să primească oferte de angajare.

Pe durata evenimentului sunt programate și prezentări susținute de reprezentanți ai Endava din Iași și din Marea Britanie, care se adresează atât specialiștilor IT cu experiență, cât și studenților.  În cadrul sesiunilor destinate studenților cu specializare IT din universitățile ieșene, aceştia vor putea afla  mai multe detalii despre programele de graduate recruitment și internship pe care compania le va desfășura pe plan local.

Pentru întreg anul, compania estimează o dublare a numărului de angajaţi din România, la peste 750 de persoane.