El a fost întrebat de jurnalişti dacă situaţia economică dificilă din Grecia ameninţă şi sistemul bancar românesc, unde activează subsidiare ale băncilor elene.

‘Am văzut că Banca Naţională ştie ce are de făcut pentru a preveni un impact negativ, iar ca ţară ştim să ne ferim de situaţii negative aşa cum, din nefericire, sunt în Grecia, dar am fost nevoiţi să luăm măsuri mai grele. BNR a luat măsurile necesare pentru a preveni orice incidente’, a subliniat Boc.

De asemenea, referitor la modificarea taxei auto, el a explicat că aşteaptă finalizarea discuţiilor între Ministerul Mediului şi Ministerul Justiţiei pentru a se lua o decizie în acest sens.

În legătură cu noul statut al minorităţilor naţionale, şeful Guvernului a dat asigurări în privinţa bunei evoluţii a adoptării legii în Parlament.

‘El este în Parlament şi, deja, după cum ştiţi, ieri în Camera Deputaţilor, la Comisia pentru drepturile omului s-au discutat 18 sau 19 articole deja, asta înseamnă că lucurile sunt în direcţia aprobării acestui proiect de act normativ’, a afirmat liderul PDL.

SURSA: Agerpres