În efortul de a răspunde provocărilor legate de poluarea din orașe și scăderea emisiilor de carbon, eMAG alături de Sameday, lansează, în premieră pentru piața românească, serviciul eMAG Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice.

Noul serviciu va fi activ pentru livrarea planificată în București și județul Ilfov, într-o primă etapă, urmând ca în două luni să fie extins și pentru alimentarea rețelei easybox.

Reducerea amprentei de carbon

”Ne preocupă ce lăsăm în urmă, iar prin această investiție venim în sprijinul clienților noștri interesați de sănătatea mediului și ne continuăm astfel eforturile de a construi un model de business responsabil. Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele șase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice și, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery va include șase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete și autonomie între 200 și 300km. Stațiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

Aceasta nu este prima inițiativă pe care eMAG o are în direcția dezvoltării unui business sustenabil.

Rețeaua easybox

Prin rețeaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o mașină pentru a livra comenzile. În loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiționale pentru 50 de colete, cu livrarea la easybox va face un singur drum.

Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat.

Mai mult, dacă pentru fiecare colet în parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300g emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14g de dioxid de carbon. De altfel, şi consumul de combustibil este semnificativ diminuat în utilizarea livrării prin sistemul de lockere (0,01l/colet), în timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23l de combustibil pentru fiecare colet.

În acest moment rețeaua easybox numără peste 300 de lockere în București, dar și în județe precum Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Cluj, Contanța, Galați, Iași, Maramureș, Oradea, Prahova, Timiș, Vâlcea.

Depozite alimentate cu energie verde

Totodată, depozitele eMAG de la Joița și Chitila sunt alimentate, de la începutul acestui an, cu energie 100% verde.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România care exportă know-how și tehnologie românească în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

De 18 ani eMAG investește constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani. Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde.

Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finanțare în rate prin eCredit, aplicația de mobil și cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen Bank.

eMag deține Sameday

Înființată în 2007, Sameday se numără în prezent printre principalii jucători de pe piața românească de curierat. Compania oferă clienților și partenerilor servicii de curierat la nivel național către 13.800 de localități, livrare în aceeași zi în București și în zonele limitrofe, program extins de livrare, de la 09:00, la 21:00 sau livrare în lockere.

Sameday deține și cea mai extinsă rețea fără kilometri suplimentari, în peste 7.000 de localități, dar și cea mai mare rețea de lockere easybox, cu peste 200 de unități la nivel național.

În prezent, expedierile Sameday sunt procesate în două hub-uri logistice, unul amplasat în apropiere de orașul Chitila și unul în județul Sibiu.

În 2017, retailerul online eMAG, parte a grupului Naspers, a devenit noul acţionar principal al Sameday Courier, după achiziția unui pachet majoritar în companie.