eMAG vinde produse Apple în valoarea de zeci de milioane de euro anual ceea ce înseamnă 10% din întreaga piață. Magazinul inaugurat în Crângași are 120 mp și este singurul Apple Shop din țara noastră. Investiția este de un milion de dolari în parteneriat cu Apple, iar de vânzare se vor ocupa 55 de angajați eMAG pregătiți după standardele companiei americane.

Iulian Stanciu, omul de afaceri care controlează eMAG, a explicat ce înseamnă Apple Shop. “Apple Store sunt magazinele pe care le deschid oficial cei de la Apple, urmează Apple Shop, magazinele Premium Resellerilor și alte categorii. Apple Shop este magazinul care aduce experiența Apple foarte aproape de consumator”, a precizat Stanciu. În ceea ce privește deschiderea unui Apple Store în țara noastră, Iulian Stanciu a declarat că nu vede posibil așa ceva în următorii cinci ani.

Acesta a mai declarat că în cadrul emag.ro va exista și un magazin online Apple. Compania se așteaptă la vânzări cu 30% mai mari odată cu inagurarea acestui Apple Shop. Dintre produsele companiei americane telefoanele iPhone reprezintă 50% din vânzări.eMAG va deschide în viitor alte asemenea magazine în locații mai scumpe, potrivit lui Stanciu. 

Compania comercializează în noul magazin tableta iPad mini 4, produs lansat recent, și va comercializa și noile terminale Apple, dar nu de luna aceasta.Unicul distribuitor al produselor companiei americane Apple în România este Apcom România (Integrated Romanian Information Systems).