Congresul Internațional Astronautic din Adelaide, Australia, va găzdui astăzi, la ora 12:30, când Musk este programat să meargă pe scenă. SpaceX va difuza un videoclip printr-un feed YouTube Live.

Printr-o postare pe Twitter Musk a menționat că va dezvălui în discurs “îmbunătățiri majore”, și “aplicații neașteptate”.

În timul unei prezentări de la Departamentul de Cercetare al Aeronavelor (IAC) de anul trecut din Guadalajara, Mexic, Musk a dezvăluit designul vehiculului care va transporta persoane pe Marte.

Dispune de un vehicul format din două părți, de 40 de etaje, numit Sistemul Interplanetar de Transport, care ar depăși cu mult racheta Lunii Saturn V a NASA. Musk menționează că se așteaptă ca nava spațială să transporte 100-200 de oameni pe planeta roșie.

Un jurnal științific a publicat planul de colonizare a lui Musk în luna iunie, deși se referea în cea mai mare parte la aceleași lucruri pe care le-a dezvăluit fondatorul Space X la IAC în 2016. După ce a fost publicat planul, Musk a postat pe Twitter că o nouă actualizare va fi făcută în curând și va fi adresată celei mai fundamentale defecțiuni a primei versiuni: cum să plătiți pentru dezvoltarea și funcționarea vehiculului planetei Marte.

Scopul lui Musk este ca o călătorie pe Marte să fie mai ieftină decât achiziția unei casei, cu un preț de 100.000 de dolari pe pasager.

Unii experți în spațiul cosmic și-au exprimat scepticismul față de plan, și anume lipsa detaliilor privind locuințele, sprijinul pentru trai, creșterea alimentelor, protecția împotriva alimentelor etc. Cu toate acestea, puțini contestă faptul că conceptul de transport al lui Musk este posibil, cu o finanțare adecvată.