Elon Musk face schimbări la X (Twitter)

Elon Musk face schimbări! Utilizatorii X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, nu vor mai putea bloca comentariile urmăritorilor nedoriți, potrivit unei postări de vineri a proprietarului, Elon Musk, eliminând ceea ce a fost considerat mult timp o caracteristică cheie de siguranță. Blocarea va fi disponibilă doar pentru mesajele directe, a precizat acesta.

„Funcția de block va fi eliminat ca „caracteristică”, cu excepția DM-urilor”, a scris Musk vineri.

El răspundea la o postare de pe contul Tesla Owners Silicon Valley, care întreba: „Există vreodată un motiv pentru a bloca vs. mute pe cineva?”.

Grupul din spatele acelui cont promovează compania de automobile electrice, unde Musk este CEO.

De la achiziționarea Twitter anul trecut pentru 44 de miliarde de dolari, Musk a revizuit compania, concediind mulți angajați, restabilind conturile interzise anterior și redenumind recent compania și platforma sub numele de X.

Nu există o dată exactă pentru noile modificări

El nu a oferit un motiv sau un interval de timp pentru eliminarea funcției de blocare, spunând doar într-un răspuns ulterior că „nu are sens” și că funcția de mute va fi în continuare disponibilă.

Utilizatorii au putut utiliza funcția de blocare pentru a se asigura că în feed-ul lor nu apare conținut de ură și hărțuire ca răspuns la postările lor. Funcția de blocare împiedică doar utilizatorul individual să vadă răspunsurile nedorite, dar nu le elimină din feed-urile celorlalți.

Musk trebuie să își concentreze atenția în altă parte

De asemenea, utilizatorii Twitter folosesc de mult timp funcția de blocare în boicoturi și pentru a evita să vadă reclame de la anumite mărci sau promotori pe platformă.

Directorul general al Binance, Changpeng Zhao, un investitor în noul Twitter alături de Musk, a declarat într-o postare că societatea ar trebui să își concentreze atenția în altă parte.

„X ar trebui să rezolve cu adevărat problemele legate de roboți și spam înainte de a elimina blocurile”, a scris Zhao, a cărui companie deține una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume. „Doar 0,02 al meu.”