Elena Udrea susține din cauză că este ținută ilegal la pușcărie, printr-o decizie abuzivă a judecătorilor, nu poate aloca timpul necesar copilului ei. Ea spune într-o postare pe pagina ei de socializare că tot timpul „pe care legea mi-l permite îl aloc întâlnirilor cu fetița mea”.

Sunt ilegal în pușcărie dintr-o decizie abuzivă

„Stau de cinci luni departe de copilul meu pentru că sunt ilegal în pușcărie, deoarece niște judecători au decis abuziv, pe de o parte, să nu aplice în dosarul meu o decizie a CCR pe care au aplicat-o la toate celelalte cazuri: Șova, Pop, Niță, Bica, Vâlcov etc și sa țină cont de o decizie CJUE pe care, pe de altă parte, au aplicat-o greșit.

Ca urmare, tot timpul pe care legea mi-l permite îl aloc întâlnirilor cu fetița mea, toate vizitele și toate minutele de convorbiri telefonice zilnice le păstrez pentru ea. A învățat că vorbitul nostru la telefon este limitat, așa că îmi spune mereu să mai păstrez câteva minute să o mai pot suna și înainte de culcare. Ceea ce uneori nu se mai întâmplă pentru că trebuie să mai vorbesc și cu avocații”, a transmis Elena Udrea într-o postare pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea mai transmite că s-a luptat foarte mult pentru a-și vedea fetița și datorită unei derogări a conducerii ANP poate face acest lucru fără geamul despărțitor din închisoare.

„M-am luptat să pot să îmi țin copilul în brațe după ce patru luni nu l-am văzut deloc. Legea stupidă obligă copiii să își vadă mamele deținute din spatele unui „dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel că acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor”, a mai spus fostul ministru.

Iese Elena Udrea din închisoare?

În continuare, Elena Udrea spune că face tot posibilul pentru a ieși din închisoare pentru a fi alături de micuță la ziua ei de naștere, dar recunoaște că procedura de acordarea a acestei permisii este una complicată.

„Acum mă lupt să îi pot fi alături Evei la ziua în care împlinește 4 ani fără să fie obligată să vină la pușcărie ca să fie cu mine. Cred că nicio mamă nu își dorește pentru copilul ei să își aniverseze 4 ani de viața la închisoare. Legea permite ieșirea din penitenciar a deținuților pentru a menține relația cu familia, dar și aici nu se face nicio diferență între o mamă care merge acasă la copiii ei și un bărbat fără copii, care merge să bea o bere cu rudele sale eventual.

În plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicată prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus în practică. Trebuie ținut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, la vârsta formării psihoemoționale a acestora mai ales. Acest aspect este important nu doar pentru pentru copil, pentru mamă, ci și pentru societate, pentru că copiii de azi sunt adulții de mâine”, a conchis Udrea.

Amintim faptul că Elena Udrea are de executat o pedeapsă de 6 ani pe care a primit-o în dosarul „Gala Bute”. În luna aprilie 2022, judecătorii de la Înalta Curtea de Casație și Justiție au respins o contestație în anulare a fostului ministru depusă împotriva unei sentințe de condamnare din 2018, prin care acesteia i-a fost stabilită o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru corupție.