Elena Udrea îi ia apărarea lui Traian Băsescu în dosarul în care fostul președinte este suspectat că a colaborat cu securitatea și spune că nu are nici o îndoială că acest scandal a izbucnit pentru a-i strica imaginea fostului șef de stat, chiar înainte de alegerile europarlamentare.

„Hmmm… tare chestia asta cu Traian Băsescu “descoperit” de CNSAS fost colaborator al vechii Securități, când să primească aviz pentru a candida la europarlamentare. După ce tot CNSAS a spus de patru ori până acum că fostul Președinte nu a colaborat cu Securitatea lui Ceaușescu în 2002, 2004, 2006 și 2014!!! NU AM NICIO ÎNDOIALĂ că Traian Băsescu este lucrat pentru a nu pleca europarlamentar. Ce inca nu as spune cu certitudine este CINE il lucreaza? Pentru cine este Traian Basescu la Bruxelles o piedica sau o amenintare?
Eu am doua variante de raspuns la ultima intrebare.
1) vor voturile PMP pentru partidele sustinute de noua Securitate, PNL sau USR-PLUS, ca PRO-ROMANIA nu e pe acelasi segment de electorat.
2) chiar pe Traian Basescu vor sa il opreasca sa mearga la Bruxelles, “pe persoana fizica” adica, pentru ca noua Securitate, (statul paralel), nu si-ar mai putea face jocurile asa cum a incercat cu numirea lui Kovesi procuror general european, cu presiunile liderilor europeni asupra Guvernului si Parlamentului Romaniei cu discurs livrat de la Bucuresti, cu CEDO sau mai nou cu CJUE, pentru ca este evident ca in ultima vreme statul paralel de la Bucuresti a mutat la Bruxelles batalia cu oponentii de acasa.
Asa cum in 2014 s-au temut ca Traian Basescu si-ar perpetua puterea devenind prim ministru in situatia in care eu as castiga Presedintia, motiv pentru care s-au luptat cu toate fortele sa nu fiu locul trei in primul tur,(vezi si declaratiile fara dubii date de Sebi Ghita despre implicarea lui Florian Coldea in alegerile prezidentiale din 2014), din nou acum il vor scos din joc. Traian Basescu ar fi adevaratul reprezentant al Romaniei in UE si nu numai. Cu experienta sa de fost Presedinte si membru in institutiile europene timp de 10 ani, cu ascendentul sau asupra liderilor europeni actuali si cu relatiile personale pe care le are, jocurile pe care Securitatea vrea sa le faca in afara tarii ar fi serios afectate.
Concluzionand, eu sunt de aceeasi parere cu Maestrul Ion Cristoiu ca mai nou CNSAS a luat locul DNA ca instrument de scoatere din scena politica a nedoritilor si ca, mai important decat daca e adevarat sau nu, este sa aflam cine face jocul acesta fata de Traian Basescu?
Voi cine credeti ca este artizanul “descoperirii” calitatii de colaborator a fostului Presedinte?”, a scris Udrea pe Facebook.

Cum era de așteptat, comentariile la această postare au început să apară, iar Elena Udrea a răspuns la câteva dintre ele.

„Eu sunt curios cum câștigai tu președenția dacă luai mult doritul loc 3 în primul tur.
In rest știm, statul paralel e rău, Soros nu mi-a plătit pisica ca nu a lătrat la proteste, tu nu ai furat și mazărea nu vine la cutie”, este unul din comentarii.

„imi face placere sa va raspund, pentru ca nu am putut scrie tot in cuprinsul textului. Simplu. Daca eram locul trei si Coldea, Maior si Livia Stanciu nu opreau procesul de declarare a lui Johannis ca incompatibil, (pe rol la ICCJ si amanat pana dupa ce a fost ales Presedinte), asa cum eu am povestit chiar in zilele in care se intamplau lucrurile in Jurnalul meu din acea perioada si asa cum au declarat ulterior atat Ghita cat si Georgescu de la ANI, Johannis ar fi iesit din competitie si ar fi intrat urmatorul. Astfel ca in turul doi s-ar fi confruntat stanga prin Ponta si dreapta prin Udrea, avandu-l alaturi pe Traian Basescu. De aceea in primul tur cel mai atacat candidat si intreaga campanie a fost impotriva mea, nu a lui Ponta sau Johannis. Gasiti pe net declaratiile despre care v-am scris”, a replicat Udrea.