Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că s-a declanșat procedura eliberării fostului ministru al Dezvoltării din pușcăria costaricană. Minsterul Public a anunțat oficial ca a retras cererea de extrădare. Această solicitare vine după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a anuntat autoritățile din Costa Rica privind documentele de retragere a cererilor de extrădare. Cu mai multe informații a venit avocatul Elenei Udrea, la România TV.

"Eu am vorbit cu avocata din Costa Rica care mi-a comunicat cam aceleași informații. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România faptul că s-au emis documentele de retragere ale solicitării de extrădare. Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunța. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-și petreacă sărbătorile alături de familie și fetiță", a spus Veronel Rădulescu.

Apărătorul în instanță al Elenei Udrea a menționat că aceasta se va întoarce în România, imediat ce va rezolva problema cu pașaportul.