Fie că le place să gătească sau nu, milionarii aleg întodeauna electrocasnice de lux pentru a-şi decora bucătăriile. Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. 

Fondată în 1899, în Germania, compania are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în Austria, Cehia, China și România. Compania a lansat la târgul IFA 2017 mai multe electrocasnice inovatoare printre care se numără o gamă de maşini de spălat vase inovatoare denumită ProfiLine. Maşinile de spălat vase au de obicei cicluri de 3 ore, însă cele Miele sunt mult mai rapide reuşind să spele vasele în doar 17 minute. Toate produsele noi din gama ProfiLine au integrat un modul WLAN care facilitează programarea lor prin intermediul smartphone-ului, folosind o aplicație mobilă. Utilizatorii sunt notificați înainte ca rezervele de detergent să se termine. Mașinile de spălat vase din gama ProfiLine pot fi așezate independent,  sub blat, sau pot fi complet integrate în mobilă, adaptându-se ușor exigențelor oricărei bucătării.

 

 

Gaggenau este tot o firmă germană şi concurentul direct al celor de la Miele. Una dintre performanţele notabile ale firmei a avut loc în anul 2008 când Gaggenau a câştigat la IF Design Awards premii la toate categoriile la care a fost nominalizată. Compania a fost înfiinţată în 1683 în Pădurea Neagră, Germania, de către Markgraf Ludwig Wilhelm, iar în prezent gama de produse include cuptoare, maşini de făcut cafea, hote, frigidere şi maşini de spălat vase.


Un produs popular al companiei este cuptorul EB333, denumit astfel pentru a marca 333 de ani de la înfiinţarea companiei. Acesta cuptor este construit manual în fabrica din Lipsheim, Franţa, are butoane tactile, un mecanism special de închidere şi o tehnologie de construcţie unică care face ca interiorul să ajungă la o temperatură de 485 de grade celsius. 

 

Frigiderul este nelipsit din bucătarie, iar la acest capitol firma Thermador se laudă cu produse extraordinare. Compania a fost înfiinţată în 1916 în California, iar în prezent este deţinută de BSH Hausgeräte. Frigiderele companiei au preţuri ce pornesc de la 5.000 de dolari. Acestea includ sistemul ThermaFresh care păstrează legumele şi fructele proaspete o perioadă îndelungată. Au mecanisme speciale de deschidere care funcţionează atât prin apăsare, cât şi prin tragere şi un consum redus de energie.

Acest articol a fost publicat în Top 300 Cei mai bogați români, ediția 2017, publicație disponibilă la chioșcuri începând cu 4 decembrie 2017