Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Georgeta Corina Popescu în funcția de Director General al companiei, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani.

“În urma unui proces de selecţie riguros și desfășurat după cele mai bune practici, Consiliul de Administrație a decis numirea Corinei Popescu în funcția de director general al companiei. Experiența în domeniu, personalitatea, integritatea și calităţile de lider sunt, în opinia noastră, foarte importante pentru companie, într-o perioadă complicată, cu multe provocări”, a spus Valentin Radu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica.

Corina Popescu spune la rândul său că s-a format ca specialist în domeniu chiar la  Electrica.

“Simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piața de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esențial să răspundă rapid noilor provocări. Procesele de optimizare a activităților rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuție, cât și pe aria de furnizare, la fel și modernizarea infrastructurii de distribuție. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, și asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acționari, în condițiile îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților noștri”, a afirmat Corina Popescu.

Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. Numită la data de 1 iunie 2018 pe poziția de director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, Corina Popescu a preluat din data de 1 noiembrie 2018 și funcția de director general provizoriu al Electrica SA.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

 

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, ocupand funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte și din Consiliul de Administrație al Electrica SA. Începand cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar in perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost președintele Directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienți și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.