"Aranjez acum noul sediu, iar de pe 1 noiembrie voi emite cu sigla Realitatea, care este proprietatea mea în exclusivitate. Am studio, am echipamente noi. Bineînţeles, sper că Rovigo va muta cât de curând echipamentele din Casa Presei în noul sediu Willbrook", a spus pentru EVZ Elan Schwarzenberg, patronul Realitatea Media, compania care operează licenţa Realitatea TV.

Rugat să comenteze faptul că Ghiţă îl acuză că în spatele său s-ar afla Sorin Ovidiu Vântu, Schwartzenberg a răspuns că se poate verifica la Registrul Comerţului din Cipru că este acţionar majoritar şi director integral al companiei.

Omul de afaceri a recunoscut că au existat unii angajaţi care au demisionat de la Realitatea Media pentru a se angaja la firma RTV Satellite, controlată de Sebastian Ghiţă, însă a spus că nu este vorba nici pe departe de 600 de persoane, aşa cum a susţinut săptămâna trecută patronul Asesoft.

Prietenia cu Radu Moraru

"Cred că cel mai bun răspuns este dat prin fapte, nu prin poveşti. Spre exemplu, fiind asociat la B1 TV, am rămas prieten cu Radu Moraru după ce s-a mutat la 10 TV. Nu am nimic împotrivă ca oricine din Realitatea TV să-şi facă o televiziune, dacă doreşte asta. Eu încurajez concurenţa. Din păcate, unii confundă proprietatea mea cu proprietatea lor. Justiţia va rezolva însă aceste lucruri", a explicat Schwarzenberg motivul pentru care se află în conflict cu Sebastian Ghiţă.

Omul de afaceri spune că n-are de gând să stea cu mâinile în sân în timp ce alţii încearcă să-l păcălească: "Sunt o persoană constructivă, nu distructivă. N-am căutat să duc războaie, însă am mai multe ore de cazarmă decât au alţii de şpriţ".

E loc pentru toată lumea

"Am mari dubii că mulţi dintre cei care se agită acum nu vor zgâria pe la uşă după 1 noiembrie, când vom începe să emitem din noul sediu. Pe unii îi aştept cu drag, pe unii îi aştept cu mai puţin drag, însă trebuie să ne amintim că cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit", a conchis Schwarzenberg.

Mai multe, pe evz.ro.