Analistul politic Bogdan Chirieac a dat verdictul în privința luptei interne din PNL. El este de părere că Ludovic Orban nu are nicio șansă. „Fie nu va strânge 10 filiale care să-i susțină moțiunea, programul pentru funcția de președinte PNL, sau dacă ajunge acolo, va fi zdrobitor. Ca-n Afganistan”, a susținut acesta.

‘Nu este că nu are șanse mari, nu are nicio șansă.’, a punctat Bogdan Chirieac, referindu-se la șansa lui Ludovic Orban.

În opinia sa, orice ar apărea despre Florin Cîțu, el va rămâne candidatul, viitorul președinte PNL și premierul României. Chireac a susținut că Ludovic Orban nu înțelege că a ieșit demult din această cursă. În cazul lui Florin Cîțu, despre care spune că are „o aroganță și o determinare dincolo de orice limite”, Bogdan Chirieac a afirmat că, orice ar apărea, tot el va rămâne ‘viitorul președinte PNL și premierul României.’

„Problema cu Ludovic Orban este că domnia sa, altminteri politician cu multă experiență, nu înțelege că este demult ieșit din această cursă. Sigur că se anunță săptămâna asta alte lebede negre pentru Florin Cîțu… Poate să apară orice! Nimeni nu oferă nicio explicație. Cîțu are o aroganță și o determinare dincolo de orice limite. Orice ar apărea despre Florin Cîțu, el va rămâne candidatul, viitorul președinte PNL și premierul României.’, a spus Bogdan Chirieac la Antena3.

Chirieac: Stă la Palatul Victoria având în spate mâna nevăzută a lui Iohannis

„Singura problemă, dacă din funcția de premier va putea face remanieri, să ia măsuri… Altminteri, dânsul este ciuruit politic! Este sită! Stă la Palatul Victoria având în spate mâna nevăzută a președintelui Iohannis. În rest, să facă lucruri acolo, să remanieze Guvernul, să ia măsuri dure privind reducerea de cheltuieli sau alte lucruri de genul ăsta… exclus! Vă dați seama ce val are USR!’, a adăugat Chirieac.

În opinia sa, vreo 2-3 persoane ar putea merge cu Orban să înființeze un alt grup în Parlament. Bogdan Chirieac a mai dat detalii și despre lupta dintre Cîțu și Orban.

„Cu excepția faptului că, eu știu, președintele hotărăște altceva, fiind vorba despre președintele PNL, iar un eventual nou candidat propulsat de domnul președinte Iohannis va lua iarăși 100% din numărul total de voturi… dar nu cred că se va întâmpla acest lucru… Domnul Cîțu va lua 90% dintre voturi.Nu te gândi că Ludovic Orban își va putea face o grupare proprie de parlamentari… Probabil vreo 2-3 persoane ar putea merge cu el și să înființeze altceva, un alt grup, în Parlamentul României.’, a mai spus Bogdan Chirieac.

Sursă foto: INQUAM Photos, Paul Ursachi