Este vorba despre fostul președinte al PUNR și fostul primar al Clujului Gheorghe Funar. Acesta că va candida la alegerile prezidențiale din 2019 din partea Partidului România Noastră.

“Voi candida la preşedinţie. Am avut pe 15 decembrie un congres la Alba Iulia al Partidului România Noastră şi sunt singurul om politic ales prin vot de un partid să fiu candidat la preşedinţie. Avem organizaţii în 30 de judeţe, le voi acoperi şi pe celelalte anul viitor. Eu mi-am încărcat bateriile în perioada aceasta. Veţi auzi multe despre mine anul viitor”, a declarat pentru Antena3, Gheorghe Funar. 

Cine este Gheorghe Funar?

În vârstă de 69 de ani, Gheorghe Funar a fost vreme de ani de zile preşedintele PUNR şi timp de 12 ani, între 1992-2004, primar al Clujului. După ce PUNR a dispărut, Funar a trecut la PRM-ul lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ales secretar general şi chiar preşedinte al formaţiunii. 

A fost senator al României şi a candidat de două ori la alegerile prezidenţiale: în 1996, când  s-a clasat al şaselea şi în 2014, când a fost al 11-lea.