Nicolae Ciucă e OUT?! Răsturnare totală de situație. Florin Cîțu se vede din nou premier

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, se vede din nou premierul României, cu toate că Guvernul său a căzut în urma unei moțiuni de cenzură. Mai mult decât atât, USR a anunțat de nenumărate ori că va reveni în coaliția de Guvernare, alături de PNL și UDMR, doar dacă Florin Cîțu nu va mai ocupa funcția de premier.

În cursul zile de luni, fostul prim-ministru Florin Cîțu a declarat că este mai bine să nu se discute scenarii deoarece propunerea pentru premier ar putea fi chiar el.

„Haideți să vedem această propunere, să vedem cum va arăta ea. Că poate să fie o propunere cu președintele PNL premier desemnat. Haideți să nu discutăm scenarii. Deciziile în PNL se iau în PNL, nu le putem lua noi aici, acum. PNL ia decizia susținerii unui premier în BPN, dar decizia aparține premierului. Avem astăzi decizia în PNL de a susține un guvern minoritar  PNL – UDMR, cu premier Nicolae Ciucă. Să vedem ce se întâmplă. PNL a făcut, celelalte partide doar vorbesc. E momentul ca PNL și USR să arate că vor să deblocheze criza. PNL a făcut o concesie majoră. Președintele PNL nu mai e propunerea de premier. E rândul celor de la PSD și USR să voteze ca să stopăm criza”, a declarat Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă și-a anunțat o posibilă demisie

Declarația lui Florin Cîțu vine la puțin timp după ce Nicolae Ciucă a declarat că va căuta orice soluție posibilă pentru ca România să aibă un Guvern. Cu toate acestea, el a subliniat că dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci își va depune mandatul de premier.

”Toți liderii politici trebuie să înțeleagă că este o situație de criză și avem nevoie de un nou Guvern. Încă am speranțe că se poate învesti un Guvern în acest mandat. Atunci când voi considera că aceste șanse nu mai sunt, voi proceda ca atare. Voi căuta să găsesc orice soluție posibilă să avem Guvern.”, a spus Nicolae Ciucă.