Surse liberale au declarat pentru news.ro că există o serie de discuții extrem de tensionate în interiorul PNL, în contextul în care urmează să fie luată decizia finală privind parteneriatul de guvernare, fie cu USR, fie cu PSD.

Același surse spun că preşedintele Klaus Iohannis își dorește și face presiuni pentru o alianţă cu PSD, iar mai mulţi lideri liberali au precizat în partid că au fost sunaţi de şeful statului în acest sens.

Pe de altă parte, alţi lideri PNL spun însă că nu au existat telefoane din partea preşedintelui Iohannis, iar pe cei care susţin că au fost sunaţi de şeful statului îi acuză că ”vor să pară mai importanţi decât sunt”.

”Nişte închipuiţi”, a declarat unul dintre liberali pentru News.ro.

În ceea ce privește ocuparea funcției de premier, sursele din cadrul PNL susțin că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîţu preşedintele Senatului.

Cine ar putea fi noul premier al țării

Pe de altă parte, sursele citate spun că situația din partid s-ar putea modifica odată cu venirea lui Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului. Mai exact, mai mulți lideri liberali avertizează că există pericolul scindării formaţiunii dacă Florin Cîţu ar rămâne fără nicio funcţie publică, ci doar cu cea de şef al partidului.

Pe de altă parte, până acum nu a fost luată nicio decizie, liberalii precizând că nu se dorește riscul ruperii partidului în două.

”Nu există încă o decizie. Nu vom risca ruperea partidului, nici măcar dacă preşedintele Iohannis ne-ar împinge. Dacă partidul spune ”nu” unei alianţe cu PSD, mai bine mergem în opoziţie”, a precizat pentru News.ro unul din liderii partidului.

Același lider din PNL a mai adăugat pentru sursa citată că nici Florin Cîţu, dar nici președintele Klaus Iohannis nu pot împinge PNL spre o alianţă cu PSD, acest lucru putându-se întâmpla doar la presiunea primarilor, a preşedinţilor de CJ şi a liderilor de organizaţii judeţene ”de a nu scoate partidul de la guvernare”

”Aritmetica bate influenţa”, a precizat unul dintre liderii PNL pentru News.ro.

De menționat este faptul că o decizie privind direcţia în care va merge PNL, spre o guvernare cu PSD sau cu USR, ar urma să fie luată luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), programată pentru ora 19:00.