‘Morsi a fost separat de echipa sa şi dus la Ministrul Apărării’, a declarat Gehad al-Haddad, responsabil în cadrul confreriei.

El indicase anterior că Morsi şi toată echipa prezidenţială se aflau ‘în reşedinţă supravegheată la clubul Gărzii republicane a preşedinţiei’, adăugând că tatăl său, considerat a fi mâna dreaptă a lui Morsi, este şi el reţinut.

Miercuri seara, armata l-a răsturnat de la putere pe Morsi, primul preşedinte ales în mod democratic, a suspendat Constituţia şi l-a numit ca şef al statului pe preşedintele Consiliului constituţional, Adly Mansour, suscitând îngrijorare în străinătate.

După înlăturarea preşedintelui, armata a declanşat operaţiuni împotriva Fraţilor Musulmani. Surse din Securitate au afirmat că şeful Partidului Justiţiei şi Libertăţii, formaţiunea politică a confreriei, Saad al-Katatni, şi adjunctul Ghidului suprem, Rachel Bayoumi, au fost arestaţi.

Ziarul guvernamental Al-Ahram a relatat, de asemenea, că 300 de mandate de arestare au fost emise împotriva unor membri ai mişcării islamiste.

Mohamed Morsi şi mai mulţi conducători ai confreriei, între care ghidul suprem Mohammed Badie şi adjunctul său, Khairat al Shater, primiseră deja interdicţia de a părăsi Egiptul.

Între altele, Securitatea a întrerupt difuzarea emisiunilor de către canalul lor de televiziune şi a percheziţionat sediul postului Al-Jazeera-Mobacher, care transmisese o înregistrare video a lui Morsi, în care acesta se prezenta ca ‘preşedinte al Egiptului’.

SURSA: Agerpres