Producătorul tirolez de materiale lemnoase Egger continuă dezvoltarea fabricii din Rădăuţi şi a început procedura pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie pentru o linie de producţie de OSB, se arată într-un comunicat al companiei.

Grupul Egger intenţionează să investească 150 milioane de euro într-o linie de producţie pentru OSB (Oriented Strand Boards) în fabrica de la Rădăuţi. Noua instalaţie va avea o capacitate anuală de producţie de peste 300.000 de metri cubi.

“Suntem bucuroşi că putem continua dezvoltarea fabricii în aceste momente economice dificile. Instalaţia de OSB va crea o sută de noi locuri de muncă, fapt ce va contribui la dezvoltarea forţei de muncă din Rădăuţi şi din împrejurimi”, a declarat Ioan Banciu, Director Tehnic al fabricii Egger din Rădăuţi.

Lucrările de construcţii vor fi finalizate în aproximativ un an. Compania austriacă Egger va investi în acest an circa 53 milioane de euro pentru dezvoltarea fabricii de pal melaminat din Rădăuţi într-o unitate cu producţie integrată, prin dotarea cu o instalaţie de adezivi şi o centrală pe bază de biomasă.

Compania Egger a investit până în prezent în Rădăuţi 210 milioane de euro într-o fabrică de procesare a lemnului cu o capacitate de producţie de 600.000 mc de PAL pe an.

Egger România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 90 milioane de euro. Fabrica din Rădăuţi a înregistrat un profit de aproximativ 4,1 milioane euro.

Subsidiara locală face parte din grupul cu acelaşi nume, care a rulat în anul fiscal 2009/2010 afaceri de aproape 1,48 miliarde euro.

SURSA: Mediafax