Numărul de apartamente renovate în această perioadă este cu 8% mai mare comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, când au fost înlocuite ferestrele din peste 202.000 de apartamente.
„Înlocuirea ferestrelor se numără printre primele lucrări de renovare pe care proprietarii de apartamente le întreprind deoarece generează economii încă de la instalare. În plus, este cea mai rapidă lucrare de reamenajare”, a declarat Cosmin Popescu, Marketing Manager la Saint-Gobain Glass România.
Cele mai multe lucrări de înlocuire a ferestrelor se realizează la apartamentele de bloc, unde suprafaţa medie a ferestrelor depăşeşte 10 metri pătraţi. Pentru aceste dimensiuni, costul mediu pentru înlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante se ridică la aproximativ 700 de euro, economiile medii anuale de energie ridicându-se la circa 900 de lei.

Alte 200 mil. euro în S2

Pentru cea de-a doua jumătate a anului sunt estimate lucrări de renovare pentru alte 290.000 de apartamente la nivel naţional, volumul lucrărilor în acest sens depăşind 2,9 mil. metri pătraţi de sticlă termoizolantă. Valoarea lucrărilor de renovare se ridică astfel la peste 200 mil. euro.

„Există o sezonalitate specifică lucrărilor de renovare şi simţim că ritmul acestora s-a accentuat spre finalul verii. Cred că la sfârşitul anului vom înregistra peste 510.000 de apartamente cu ferestre înlocuite, cu 10% mai multe decât în 2010. Ferestrele schimate în acest an vor aduce economii anuale de energie în valoare de peste 450 milioane de lei”, a adăugat Popescu.

Anul trecut, Saint-Gobain Glass România a livrat sticlă pentru înlocuirea ferestrelor din peste 225.000 de apartamente. Pentru acest an, compania estimează că va livra sticlă pentru înlocuirea ferestrelor din circa 250.000 de apartamente.