CEO-ul BHP Billiton Andrew Mackenzie anunţă: "Pe linie petrolieră, ne-am adaptat rapid ca răspuns la prețurile mici ale ţiţeiului. Prin urmare, vom reduce numărul de platforme pe care le operăm în cadrul afacerilor de uscat din SUA cu aproximativ 40% până la sfârşitul acestui an financiar. Programul revizuit va beneficia de îmbunatatiri semnificative pe linie de foraj și de eficienţă. Programul nostru de investitii în petrolul de şist, în curs de desfășurare, va rămâne concentrat pe suprafeţele bogate în petrol pe care le administrăm. Cu toate acestea, vom opera revizuiri și vom face modificări suplimentare, dacă vom considera că amânarea explorărilor va aduce un plus de valoare decât producția pe termen scurt."

Acest anunț al BHP Billiton vine după ce gigantul american al serviciilor petroliere Baker Hughes a anunţat că va concedia 7.000 de angajați. Baker Hughes a spus, de asemenea, că se așteaptă ca numărul de platforme petroliere în uz în SUA va scădea în mod semnificativ înainte de sfârșitul crizei curente.

Halliburton, care a fost de acord sa fuzioneze cu Baker Hughes în noiembrie anul trecut, anunţă de asemenea, că se aşteaptă la reduceri "în conformitate" cu concurenții până la sfârșitul trimestrului, potrivit Bloomberg.

Și toate aceste reduceri de criză urmează ştirilor venite joia trecută de la Schlumberger, potrivit cărora societatea va tăia 9.000 de locuri de muncă, în semn  de răspuns faţă de la scăderea prețului petrolului.