Ionuţ Dumitru, economitul-şef al Raiffesien Bank, a fost ales astăzi preşedintele Consiliului Fiscal. În funcţia de vicepreşedinte al Consiliului a fost ales Răzvan Stanca, economist principal BNR.

Consiliul fiscal este o autoritate independentă, compusă din cinci  membri cu experienţă în domeniul politicilor macroeconomice şi bugetare, care va sprijini activitatea Guvernului şi a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare şi derulare a politicilor fiscal-bugetare, pentru a asigura calitatea prognozelor macroeconomice care stau la baza proiecţiilor bugetare şi a politicilor fiscal-bugetare pe termen mediu şi lung.

Membrii Consiliului fiscal îsi exercită mandatul potrivit Legii 69/2010 şi potrivit prevederilor acesteia nu vor solicita şi nici nu vor primi instrucţiuni de la autorităţile publice sau de la orice altă instituţie sau autoritate.

Ceilalţi membri ai Consiliului Fiscal sunt Silviu Şeitan, din partea Institutului Bancar Român, Lucian Liviu Albu – Academia Română şi Tatiana Moşteanu – ASE Bucureşti.