Economia SUA ar putea reveni puternic după ce iese din criză, sprijinită de programul de stimulare de urgenţă adoptat de administraţia preşedintelui Barack Obama, a declarat pentru „Financial Times” unul dintre principalii consilieri economici ai Casei Albe.

Christina Romer, liderul consilierilor economici ai Casei Albe, a indicat, în interviul acordat „Financial Times”, că este optimistă că economia SUA va ajunge în curând la stabilitate, iar revenirea va fi în formă de V, adică una puternică. Ea consideră, însă, că este prea devreme să fie înăsprită politica de stimulare economică.

„Nu vrem să repetăm greşelile Japoniei din anii ’90, care a înăsprit politica de îndată de situaţia a început să se îmbunătăţească”, a afirmat Romer.

Atacuri intensificate la adresa planului lui Obama

Comentariile consilierului vin într-un moment în care opoziţia republicană şi-a intensificat atacurile la adresa programului de stimulare fiscală adoptat de administraţia lui Obama. Programului i se reproşează ineficienţa în a combate şomajul.

„Întotdeauna am ştiut că (programul – n.r.) nu va avea un impact semnificativ în primele 5 sau 6 luni. Efectele vor începe să apară de acum înainte”, a spus Romer.

Un alt consilier al Casei Albe, David Axelrod, a afirmat recent că recesiunea economică nu a fost înfrântă, iar preşedintele Obama este dispus să adopte un nou program de stimulare, dacă va fi nevoie.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Recesiunea economică din SUA nu a fost înfrântă.