Iata datele:

Spania: Datele arată că sectorul economic al acestei ţări este mult mai puternic decât era de așteptat, indicele atingând 59,7, în comparație cu 55,5, care era prognozat de analişti.

Italia: Cea de-a tria economie a lumii a arătat o creştere greoaie, cu un scor de 52. Analiştii se aşteptau la o creştere de 53 după ce atinsese 53.4 luna trecută.

Franţa: Aşa cum era de aşteptat indicele PMI arată o scădere la 52, minimul ultimelor 3 luni.

Germania: Un pic mai mult de cât era aşteptat, 53,8

Total Eurozona: Performanța șocant de puternică a Spaniei a contribuit la creșterea uşoară a PMI, de la 53,7 cât era de așteptat, la 53.9. Dar este încă puţin mai slab decât luna Iunie, când a ajuns la 54.2.

That shockingly strong Spanish performance has helped to boost the PMI slightly, from the 53.7 that was expected to 53.9. But it's still a little weaker than it was in June, when it hit 54.2.

Sectorul serviciilor din Spania a văzut cea mai rapidă ascensiune din ultimii 8 ani și acest lucru este şocant de real în urma publicării datelor din luna iulie. Unii analiști s-au întrebat dacă economia iberică în plină expansiune ar putea încetini în a doua jumătate a anului, dar nu e nici un semn că se va întâmpla aşa.

Iată cum caracterizează situaţia Andrew Harker, senior economist la Markit:

„Sectorul serviciilor din Spania a început al treilea trimestru al anului la fel cum l-a încheiat pe al doilea, cu o creștere puternică a sectorului de business și crearea locurilor de muncă la modul accelerat. De fapt, este vorba despre cel mai rapid ritm din ultimii opt ani. Acest lucru este însă insuficient pentru performanţe deosebite, pe fondul deschiderii accelerate de noi afaceri, care ajută politica de preţuri în domeniul sectorul economic.”