"Economia mondială nu a ieşit încă din zona periculoasă, iar ţările din G20 trebuie să continue să-şi întărească rezistenţa la noi şocuri care ar putea proveni de la sisteme financiare în continuare fragile, de la o datorie publică şi privată ridicată şi de la o creştere a preţului petrolului", a precizat Christine Lagarde într-un comunicat.
Miniştrii de finanţe din G20, reuniţi în capitala Mexicului, au făcut duminică apel la Uniunea Europeană să ia o decizie în luna martie asupra dimensiunii mecanismului său de protecţie împotriva crizei datoriilor, condiţie necesară pentru ca restul lumii să ia în considerare suplimentarea resurselor FMI.

Fondul a precizat în ianuarie că se află în căutarea sumelor necesare pentru a-şi majora resurselor cu 500 de miliarde de dolari.
"În ceea ce priveşte capacitatea de împrumut a FMI, nu am o fixaţie asupra cifrei de 500 de miliarde. Trebuie să fim flexibili: dacă lucrurile se înrăutăţesc, poate că cifra va fi mai mare, dacă se îmbunătăţesc, poate va fi mai mică", a spus Lagarde în cadrul unei conferinţe de presă.
Sursa: Agerpres