Prima economie europeană s-a contractat cu 10,1% în primul trimestru. Între timp, şi-a revenit treptat mulțumită unei încetiniri a propagării coronavirusului, a ridicării majorităţii măsurilor de izolare şi a repornirii companiilor, potrivit agerpres.ro

Performanțele macroeconomice

„Relansarea clară şi generalizată a performanţelor macroeconomice, care a început după punctul de minim atins în aprilie, va continua. Economia germană ar urma să înregistreze o creştere solidă în vara lui 2020”, este scris în raportul lunar de conjunctură publicat luni de Bundesbank.

Consumul privat ar urma să aibă o „contribuţie solidă” la revenirea economică în timp ce investiţiile în industrie şi bunuri de capital vor fi de asemenea esenţiale, adaugă Bundesbank, care anterior a prognozat o scădere de 7,1% a Produsului Intern Brut pe ansamblul acestui an.

Avertizarea lansată de Banca Centrală a Germaniei

Totuși, Banca Centrală a Germaniei avertizează că pandemia de coronavirus nu este încă sub control la nivel mondial, ceea ce va avea un impact negativ asupra exporturilor şi producţiei industriale a Germaniei.

„Acest lucru riscă să devină un obstacol în calea unei reveniri complete a cererii pentru produsele industriale germane. Atâta timp cât o soluţie medicală eficace, precum un vaccin, nu va fi disponibilă, activitatea economică în anumite industrii va rămâne limitată”, transmite Bundesbank.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul Uniunii Europene, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una din primele trei destinaţii pentru 22 de state membre.