Echipa manageriată de Sebastian Ghiţă nu a anticipat această mişcare, astfel că, în acest moment, nu mai transmite deloc, nici pe noua frecvenţă, nici sub noua siglă, RTV.

Contactat de EVZ, Sebastian Ghiţă declară, însă, că se aştepta la această mişcare şi că nu poate oferi, momentan, amănunte, căci încearcă să remedieze situaţia, din punct de vedere tehnic.

Echipa redacţională a lui Elan Schwartzenberg este condusă de Sergiu Toader. Transmisia nu se face de la sediul din Casa Presei, ci de la clădirea Willbrook.

"Preluarea ostilă" a avut loc în condiţiile în care Ghiţă şi Schwartzenberg se înţeleseseră să împartă spaţiul de emisie. Conform acordului, jurnalele urmau a fi împărţite între cele două echipe redacţionale.

Fost manager al Realitatea TV, pe vremea când aceasta era controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, Sergiu Toader a devenit cunoscut opiniei publice după publicarea stenogramelor din dosarul SOV. Una dintre discuţiile interceptate, purtată pe 30 noiembrie 2009, îi surpinde pe Vîntu şi Toader discutând despre controversatul filmuleţ în care preşedintele Traian Băsescu era acuzat că a lovit un copil.