Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se află în prima linie a luptei împotriva temutului coronavirus, iar până acum au înregistrat rezultate foarte bune.

15 pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi de la această unitate medicală, potrivit informării Grupului de Comunicare Strategică de marţi, 17 martie. Doctorul Virgil Musta, medic primar boli infecțioase, face parte din echipa de medici care a obţinut aceste rezultate şi explică cum s-a ajuns în acest punct.

Doctorul Virgil Musta a explicat pentru tion.ro ce medicament a folosit pentru tratarea bolnavilor. Este vorba despre o singură tabletă pe zi, din două substanțe. Din păcate, tratamentul dă rezultate bune în cazul pacienților tineri ori de vârsta a doua. În cazul pacienţilor de vârsta a treia, bătrânii mai au, de obicei, nevoie și de alte medicamente și de terapie cu „plămân artificial”, pentru a primi oxigen.

Ce elemente au ajutat la vindecarea celor 15 pacienţi la Timişoara

Medicul a mai detaliat cele două elemente care au ajutat foarte mult în cazul pacienţilor care au fost până acum externaţi de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Totuşi, el a adăugat că atunci când se va ajunge la foarte multe cazuri de infectare, evoluţia bătrânilor, chiar şi sub terapie, va fi mult mai diferită față de cea a persoanelor tinere.

“Ei se vindecă datorită a două conjuncturi – sunt pacienți tineri, cu forme ușoare ale bolii, sau chiar asimptomatici, și doi – prin terapia pe care noi o administrăm, sunt două substanțe antiretrovirale. Noi folosim o schemă la recomandarea domnului profesor Adrian Streinu-Cercel, o tabletă care conține două substanțe antivirale, care este folosită și în cazul altei afecțiuni. Singura metodă eficientă împotriva epidemiei este prevenția. Când vor apărea foarte multe cazuri, atunci vor fi afectate și persoanele din grupele de risc, bătrânii, iar în cazul acestora, evoluția, chiar și sub terapie, va fi mult mai diferită față de cei tineri”, a precizat doctorul Virgil Musta pentru Timiş Online.

Sursă foto: tion.ro