Potrivit ministrului, aceste programe din POSDRU au contribuit la producţia ştiinţifică a universităţilor şi la calitate în învăţământul superior.

"Peste 7.000 de studenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au fost prezenţi în programele POSDRU de activităţi practice", a mai spus ministrul.

Prezentă la conferinţa privind fondurile europene desfăşurată vineri la Universitatea Politehnica din Bucureşti, ministrul Muncii, Maria Câmpeanu, a arătat că programul POSDRU a ajutat foarte mult sistemul educaţional românesc.

Ea a afirmat că prin cele două axe ale programului s-au desfăşurat 1.010 proiecte strategice în valoare de 1,66 miliarde euro. Câmpeanu a precizat că au fost efectuate plăţi de peste 425 milioane euro.

"Vom depune toate eforturile pentru a repara toate deficienţele acumulate în ultimii ani", a afirmat Câmpeanu.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Europene, Alexandru Cotovelea, a spus că în 2008 România era într-un clasament oficial al Comisiei Europene pe locul doi după Austria în ceea ce priveşte programul operaţional.

"Va trebui să demonstrăm că a fost un derapaj nefericit ce s-a întâmplat în ultimii doi ani. S-a pierdut o perioadă extrem de importantă de doi ani care a dus la clasarea României pe ultimul loc în absorbţia fondurilor europene" a susţinut Cotovelea.
Sursa: Agerpres