Traian Băsescu susține în continuare că singura care poate conduce PSD este Viorica Dăncilă. Premierul s-a dovedit a fi un politician care știe ce are de făcut, după ce a scăpat de Dragnea și Vâlcov, susține fostul președinte.

„De la plecarea lui Dragnea s-au schimbate multe în PSD. În primul rând, subevaluata Vasilica Dăncilă se arată mai puternică decât a crezut-o lumea. Aud că are pe cineva în spate, ba că Băsescu o apreciază pe Dăncilă. Vă pot spune că îmi manifest o surpriză plăcută, mă aşteptam să fie făcută pulbere, după eliberarea postului de tătuc al partidului. Iată că Dăncilă a reuşit să îi ordoneze, să pună piciorul în prag, se duce în congres cu o preşedinţie de succes la nivelul UE şi cu o aparenţă de mână forte. Va fi preşedintele PSD, fără discuţie”, a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

Băsescu anunță nori negri pentru Codrin Ştefănescu. Fostul președinte susțien că acesta nu va primi mai mult de 100 de voturi. „A fost lacheul tuturor. A lui Vadim, apoi să-l apere pe Dragnea, era mesajul stăpânului”.

Cât despre o candidatură la prezidențiale, oficialul a preciat că nu este exclus ca actualul premier să îşi dorească şi la prezidenţiale: „Nu ştiu dacă nu se va răzgândi până la prezidenţiale şi nu va candida. Oricum, cu discotecarul de la Finanţe…”.

Băsescu anunță dezatrul pentru ceilalți candidați.

„Îi spulberă Vasilica. Cum a agăţat-o în cuier pe Firea, pe Stănescu. (…) Când îi va veni timpul lui Carmen Dan, o va pune în curier”.
Traian Băsescu a declarat că este vecin cu actualul premier şi se mai întâlnesc pe stradă.

„O consideram o anexă, dar după ce a scăpat de presiunea Dragnea şi Vâlcov, se dovedeşte un politician care ştie ce are de făcut. Nu e o naivă în politică. Şi eu sunt vecin cu doamna Dăncilă. Te vezi, spui bună ziua, nu treci ca valiza unul pe lângă altul”, a mai spus fostul președinte.