Reprezentanţii companiei ruseşti au anunţat deja intenţia de investi în următorii patru ani, în România, câteva sute de milioane de euro, generând crearea de 500 de locuri de muncă.

‘Compania Gazprom Neft doreşte să deschidă din 2012 şi în următorii ani, la noi în ţară, 150 de staţii de alimentare’, a precizat Ariton pentru AGERPRES.

Reprezentanţii companiei NIS din Serbia, subsidiară a companiei ruse Gazprom Neft, i-au prezentat, recent, premierului Emil Boc, în întrevederea de la Palatul Victoria, intenţia de a dezvolta în România investiţii în domeniul petrolier de câteva sute de milioane de euro până în 2015 şi crearea de aproximativ 500 de locuri de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern, delegaţia companiei a fost condusă de Kirill Kravchenko, director general pentru Serbia şi director general adjunct pentru activele din străinătate al Gazprom Neft.

De asemenea, şeful Executivului român a declarat că investitorii străini ca NIS, membru al Gazprom Grup, sunt bineveniţi în România, arătându-şi sprijinul pentru proiectele generatoare de locuri de muncă, relatează sursa citată.