Microsoft a anunţat că a plătit 8,5 miliarde de dolari pentru furnizorul de servicii de telefonie prin internet Skype.
“Skype va fi integrat în dispozitivele Microsoft precum consola Xbox, sistemul Kinect, Xbox Live, Windows Phone, Lync şi Outlook” , se arată într-un comunicat Microsoft.  Americanii au declarat că vor continua să ofere suport şi vor dezvolta Skype şi pentru clienţii care nu folosesc platformele Microsoft.

“Skype este un serviciu fenomenal îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume. Împreună vom crea viitorul comunicaţiilor în timp real pentru ca oamenii să poată rămâne în contact cu familia şi prietenii, clienţii şi colegii din întreaga lume,” a declarat Steve Ballmer, şeful Microsoft

Această achiziţie este una scumpă pentru Microsoft. Pe lângă faptul că a plătit 8,5 miliarde de dolari, fiind cea mai mare tranzacţie din istoria de 36 de ani a companiei, Skype mai are şi datorii de 686 de milioane de dolari. Numai anul trecut Skype a înregistrat pierderi de 6,9 milioane de dolari.

Partea pozitivă este că furnizorul de servicii de telefonie prin internet are 663 de milioane de utilizatori. Dintre aceştia 170 de milioane accesează serviciul regulat, iar 8,8 milioane sunt clienţi plătitori.

Cei care au câştigat cel mai mult din această tranzacţie sunt investitorii Silver Lake, Index Ventures, Andreessen Horowitz şi Canada Pension Plan care au cumpărat compania de la eBay, în luna septembrie a anului 2009, cu 2,75 miliarde de dolari.

SURSA:
Mashable