Aeroportul Gatwick din Londra aflat in proprietatea BAA – British Airports Authority, va fi scos la vanzare ca urmare a unei decizii a Comisiei pentru Concurenta din Marea Britanie care obliga BAA sa renunte la trei dintre cele sapte aeroporturi pe care le detine in Regatul Unit.

Anuntul a fost facut de catre persoana cea mai autorizata, respectiv directorul general al BAA, Colin Matthews, care a declarat: „Am decis sa incepem imediat procesul de vanzare al aeroportului Gatwick”.

Informatii privind o eventuala vanzarea a aeroportului Gatwick au aparuta in urma cu aproximativ o luna fapt care a facut sa „curga” primele oferte de cumparare.

Astfel, si-au manifestat deja interesul companii precum Global Infrastructure Partners, Grupul german de constructii Hochtief, fondul de investitii GE-Credit Suisse, compania Macquarie din Australia sau Manchester Airport Group.

Se estimeaza ca pretul de cumparare al aeroportului londonez, care a inregistrat anul trecut un trafic de aproximativ 35 de milioane de pasageri, ar putea ajunge pana la trei miliarde de lire sterline.

Sursa: FT