Concret, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Miercurea Ciuc a decis ca masca de protecție să devină obligatorie în municipiu. Măsura se aplică de marți, în toate spațiile publice.

Potrivit deciziei Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc, începând cu data de 20 octombrie 2020 va fi obligatorie purtarea măştilor de protecţie pe teritoriul municipiului şi în spaţiile deschise, va fi interzisă organizarea evenimentelor culturale şi adunărilor publice, iar începând de miercuri va fi limitat numărul cumpărătorilor care pot fi prezenţi în acelaşi timp în magazine.

Ce spun reprezentanții Primăriei

„Comitetul a hotărât, că începând de mâine, 20 octombrie purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie şi pe străzile municipiului. Restricţiile nu sunt valabile pentru localităţile componente (Harghita-Băi, Jigodin-Băi şi Ciba), dar sunt valabile pe întregul intravilan al reşedinţei de judeţ, pe spaţiile deschise, în străzi şi pieţe.

Comitetul a hotărât şi despre interzicerea spectacolelor culturale, precum şi despre interzicerea organizării evenimentelor în spaţii publice (comemorări, defilări, demonstraţii etc.).

Totodată, magazinele şi supermarketurile vor fi obligate să asigure implementarea şi controlarea unei limite privind numărul cumpărătorilor începând de 21 octombrie”, precizează reprezentanţii Primăriei Miercurea Ciuc.

Pe parcursul ultimei săptămâni, în judeţul Harghita s-au înregistrat 590 de noi cazuri de COVID-19, faţă de 267 din săptămâna trecută, iar în municipiul Miercurea Ciuc a depăşit procentul de trei persoane infectate la 1.000 de locuitori.

Coronavirus 19 octombrie

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.