„Eram criticați că nu relaxăm mai mult. La noi au fost situațiile de pierderea controlului în timpul vidulu legislativ. Noi n-am mai putut să impunem măsuri. Oamenii au circulat cum au vrut. Toți știam că dacă reluăm anumite activități se poate ajunge la un număr de cazuri. Vedem azi un amestec de factori. Și oamenii se relaxează: lasă masca mai jos, nu se distanțează. Sunt situații și la nunți, poate chiar mai mult aceste momente ne-au adus în situația în care suntem acum.

Știam că va crește numărul. Noi am sperat ca cifra să fie mai mică. Nu e suficient să ajungem la un platou. Trebuie să scădem cazurile și să mergem pe o pantă descendentă, cât mai repede posibil. Poate măsura cea mai importantă e să purtăm mască, peste tot! E poate cea mai importantă măsură.

Fără discuții că Poliția a primit de la domnul Vela să intensifice controalele. Asta e singura modalitate, de a face controale și a lua măsuri. Unele țări iau măsuri mult mai dure decât noi”, a spus Raed Arafat la Digi24.

România va putea să oprească și chiar să inverseze tendința crescătoare

Secretarul de stat Raed Arafat a venit cu precizări suplimetare legate de afirmația conform căreia autoritățile din România ar fi pierdut lupta cu COVID-19.

Arafat explică faptul că a fost prost înțeles, el având mai degrabă o viziune optimistă, conform căreia România va putea să oprească și chiar să inverseze tendința crescătoare a numărului de noi infectări zilnice.

Acest lucru va necesita însă timp și un efort comun depus de toată lumea, a ținut Raed Arafat să precizeze.

”Astăzi s-a publicat de mai multe agenții de presă o afirmație atribuită mie referitoare la ”pierderea luptei cu COVID-19”. Afirmația s-ar fi făcut în cadrul emisiunii din seara trecută la Digi24.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea