Avertisment şi previziune teribilă a specialiştilor. Va fi înspăimântător! Avem parte de un avertisment crunt pentru toată Planeta. Specialiştii cer intervenţie de urgenţă.

Planeta este în mare pericol

Probleme mari pentru toată Planeta. O investigație recentă la care au colaborat 17 oameni de știință din Mexic, Statele Unite și Australia a avertizat asupra celor trei probleme de mediu care vor provoca un viitor înspăimântător.

Planeta Pământ este în mare pericol și se solicită atenția lor ‘urgentă pentru a combate criza mediului.

Criza mediului, avertizare pentru toată Planeta

Experții susţin că societatea actuală nu a îndeplinit niciunul dintre obiectivele stabilite de Convenția privind diversitatea biologică și stabilite de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii pentru perioada 2011-2020.

Având în vedere gravitatea cazului, ei au evidențiat cele trei probleme de mediu importante și conflictuale care necesită acțiuni urgente pentru salvarea umanității. Astfel, acest studiu se concentrează pe condițiile de mediu, sistemul politic și economic.

„Condițiile de mediu viitoare vor fi mult mai periculoase decât se crede în prezent”, spun oamenii de știință. Și pierderea progresivă a biodiversității este un rău care pândește globul.

Atât de mare încât în ​​ultimii cinci sute de ani au fost deja documentate peste șapte sute de dispariții ale speciilor de vertebrate. Este vorba despre aproximativ șase sute de plante, ceea ce înseamnă, de asemenea, că serviciile ecosistemice pe care le furnizează au scăzut.

Cercetătorii subliniază că pandemia Covid-19, care afectează acum toate țările, este una dintre consecințele unei biosfere în declin.

O idee la care se adaugă suprapopularea din cauza faptului că omenirea „s-a dublat aproximativ din 1970, ajungând astăzi la aproape 7.800 de milioane de oameni”.

Acest număr imens, combinat cu o distribuție imperfectă a resurselor, provoacă „multe probleme sociale”, cum ar fi „insecuritate privind alimentația”, „degradarea solului”, însăși „pierderea biodiversității” și creșterea „posibilităților de apariție a pandemiilor”, printre altele.

În ceea ce privește sistemul politic sau economic global, cercetarea susține că „stoparea pierderii biodiversității nu se apropie niciodată de prioritățile vreunei țări”.

Ceea ce înseamnă că nu este surprinzător faptul că niciuna dintre cerințele de conservare a naturii nu a fost îndeplinită pentru perioada 2011-2020.

Este o previziune care nu caută să fie „fatalistă”, ci realistă și sinceră, astfel încât cetățenii să nu „subestimeze gravitatea unei crize și să ignore avertismentele experților”.