Medicamentul la care românii apelează atunci când se simt răciți poate fi extrem de periculos. Acest lucru este confirmat de ultimul deces anunțat de autorități.

Mai exact, potrivit ultimelor informații, un bărbat din Botoșani în vârstă de 70 de ani și-ar fi pierdut viața în urma unei supradoze de paracetamol. El a fost infectat cu noul coronavirus și a decis să se trateze acasă, iar paracetamolul a fost medicamentul de bază în tratamentul său.

Medicii susțin că bărbatul a ajuns zilele trecute în stare gravă la spital după ce a luat mai multe zile la rând câte două tablete de paracetamol. Potrivit acestora, pastilele au fost luate la fiecare patru ore, iar ficatul lui a cedat.

Deși medicii au încercat să facă tot posibilul pentru a-l salva, a fost mult prea târziu.

la fiecare patru ore. Ficatul său a cedat iar medicii nu l-au mai putut salva.

Medicamentul celebru care l-a ucis

Medicamentul pe caer bărbatul de 70 de ani din Săveni l-a luat este consumat de foarte multe persoane. Probelma ar fi fost cantitatea acestuia, dar și modul de administrare. Directorul DSP Botoșani a precizat că bărbatul se trata cu paracetamol pentru febră, frisoane și dureri musculare pe care le avea în urma infectării cu noul coronavirus.

„A intrat în comă vineri. Din declarațiile familiei, pacientul prezenta de câteva zile simptome de viroză: febră, frisoane, dureri musculare și articulare. Lua la domiciliu două tablete de câte 500 de miligrame, adică un gram de paracetamol la 4 ore”, a explicat Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, la Digi24.

Sursa citată a mai precizat că bărbatul a fost preluat de o ambulanță în comă și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Botoșani.

„A fost internat, după investigații, pe terapie intensivă și a decedat a doua zi. El a fost testat rapid pe ambulanță, unde a ieșit testul pozitiv. Testat PCR, în Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat diagnosticul”, a mai spus Monica Adăscăliței.

De menționat este faptul că, la nivelul DSP Botoșani nu se cunosc informații cu privire la posibilitatea ca bărbatul să fi luat paracetamol la indicațiile unui medic.