Un medic specialist în boli interne, de la Spitalul Municipal Carei, aflat în prima linie în lupta cu COVID, trage un semnal de alarmă.  Este vorba despre dr. Alexandru Sava, care susține că se simte copleşit de cazurile COVID pe care le tratează în spital.

Specialistul susține că este singur și cere disperat un ajutor. Totodată, el subliniează faptul că situația din spitale este mult mai gravă decât pare și consideră că ce se întâmplă acum ”e iadul pe Pământ”.

„V-am avertizat. Sunt singur. Copleşit de cazurile moderat/severe. Singur, să asigur număr foarte mare de pacienţi. E iadul pe Pământ ce e acum! Sunt copleşit, dezarmat şi neajutorat. Ajutaţi-mă!”, a scris medicul Alexandru Sava, într-o postare, pe pagina personală de facebook.

Nu este prima oară când medicul este aproape de capătul puterilor. În urmă cu câteva săptămâni, aceasta a mai tras câteva semnale de alarmă în legătură cu situația în care ne aflăm şi a făcut apel la respectarea măsurilor recomandate de doctori.

Cazurile de coronavirus continuă să crească

Coronavirusul continuă să facă victime în România, iar cifrele sunt ridicate. Potrivit datelor publicate duminică de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 1 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246.663 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  175.975 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.324 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 7.067 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 31.10.2020 (10:00) – 01.11.2020 (10:00) au fost raportate 99 decese (54 bărbați și 45 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara,  Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea,   Vaslui și Municipiul București.

Inquam Photos / Virgil Simonescu