Oana și Viorel Lis regretă decesul lui Adrian Lustig

Oana Lis și-a încheiat săptămâna cu un mesaj trist pe rețelele sociale. În mod normal, vedeta postează adesea glume pentru a-i înveseli pe urmăritorii ei, însă, duminica trecută, ea a anunțat decesul marelui scenarist și scriitor român Adrian Lustig.

Ea și-a exprimat regretul cu privire la nefericitul incident, precizând că soțul ei, Viorel Lis, l-a cunoscut personal pe regretatul om, iar la un moment dat chiar a jucat într-un film de-al lui.

„Dumnezeu să-l ierte! A jucat și Vio puțin într-un film de-al dânsului” , a scris, duminică, Oana Lis pe contul ei de Facebook.

Doliu în România! Adrian Lustig s-a stins din viață

Doliu în România! Duminică, 23 iulie 2023, s-a aflat că celebrul scriitor și scenarist Adrian Lustig a decedat. Acesta s-a stins discret, aşa cum i-a fost viaţa, departe de reflectoare. Serghei Niculescu Mizil a fost cel care a făcut nefericitul anunț.

„Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor și scenarist de top, prieten de-o viată.

Dac-ați văzut “Nunta mută” sau “Funeralii fericite”, în care-am jucat și eu, știți despre ce vorbesc. Dacă nu, puneți mâna și vedeți-le. Păcat, mare păcat, da’ asta-i viața”, a scris el pe contul său de Facebook.

Despre Adrian Lustig

Adrian Lustig a scris scenariul câtorva filme cunoscute din România, precum Nunta mută (2008), Minte-mă frumos (2012), Lindenfeld, o poveste de dragoste (2013), Minte-ma frumos în centrul vechi (2017) și Funeralii fericite (2013). A scris și piese de teatru (Poker, Clinica, Nepotu’), dar și romane de succes (Romanta cu stagiari, Un loc pe roata, Legea timiditatii universale, Un ceai cu tipele de simbata).

El a fost însurat cu Eugenia Vodă, unul dintre cei mai apreciați critici de film și realizatori TV din România. În 2000, ea a realizat emisiunea TV „Profesioniștii”, difuzată de TVR 1, care a făcut-o cunoscută în România, fiind declarată cea mai urmărită emisiune cu profil cultural din țara noastră. Emisiunea TV a fost caracterizată ca având „nerv”, în condițiile în care Eugenia Vodă mizează pe „senzaționalul normalității”.

Eugenia Vodă a mai realizat seria de emisiuni TV: Planeta Cinema și, la România literară, rubrica intitulată „Cronica filmului”. A publicat cărțile „Cinema și nimic altceva”, „Scurte întâlniri” și „Planeta Cinema”. În calitate de critic de film, a făcut parte din juriile FIPRESCI la festivaluri internaționale de film.

A fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Clubului Român de Presă pentru cel mai bun talk show, Premiul criticii pentru cea mai bună emisiune de televiziune, Premiul UCIN pentru critică de film, Premiul „Ion Cantacuzino” al Asociației Criticilor de Film pentru publicistică de cinema.